Verbeter de kwaliteit van Leven

Pilates Plus. Een speciale les voor als je boven de 50 jaar bent.

Gelukkig zijn de 50plussers van nu niet meer zoals vroeger; ze zijn actief, bewegen veel, zijn nieuwsgierig en staan volop in het leven. Er wordt getennist, gegolfd, gewandeld en gefietst. Bij het ouder worden zijn of komen er ongemakken bij kijken ondanks deze actieve levensstijl en dienen de eerste kwaaltjes zich aan. De rug wordt stijver, de gewrichten minder soepel en het lichaam herstelt minder snel.

Deze les is specifiek voor deze leeftijdsgroep. Dit uit zich in de oefeningen, de uitleg en ook het tempo.  Er is extra aandacht voor het soepel en sterk houden van de spieren en de vaak veranderde houding. Stijve spieren en gewrichten zijn één van de belangrijkste beperkingen die iedereen gaat ervaren naar mate de jaren gaan klimmen. De oefeningen zijn minder belastend voor de wervelkolom (i.v.m. osteoporose) maar zeker niet minder effectief. Nadruk ligt op een goede houding, rechtop staan, versterken van het natuurlijke spierkorset (rug, buik, bekkenbodem en middenrif) en de lenigheid vergroten. Ook balansoefeningen zijn een vast onderdeel in deze les om vallen te helpen  voorkomen.

Niet voor niets gebruik ik graag de quote van Joseph Pilates ” You are as young as your spine is flexible”. Vrij vertaald, zolang je de wervelkolom soepel weet te houden kun je nog tot op hoge leeftijd een jeugdig leven leiden.

Met eenvoudige bewegingsoefeningen, ademhaling en ontspanningstechnieken, zowel fysiek als mentaal, kan je heel wat kwaaltjes voorkomen en kan je de kwaliteit van leven verhogen.

Vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur

 

Contact
Ineke Roetering
Telefoon: (0223) 63 22 48
Willemien Derksen
0641157139
Email: pilates@mfc-deboerderij.nl