Wat is yoga?
Er bestaan verschillende vormen van yoga, een ervan is Raja Yoga. Het is de meest klassieke en oudste vorm en wordt ook wel de “Koninklijke Yoga” genoemd. Deze vorm van yoga is een samenstelling van oefeningen om de gedachten te leren beheersen. Het gaat om bewustwording en het vermogen de gedachten in goede banen te leiden. Het beoefenen van yoga is een kunst en een wetenschap, die zich toelegt op de eenheid van lichaam geest en ziel.

Wat leer je bij yoga?
Tijdens de yogales leer je ademhalingstechnieken, evenals houdingen (asanas). Door regelmatige beoefening vanuit ontspanning en het luisteren naar je lichaam leer je dat je de oefeningen steeds beter gaat uitvoeren. De les wordt afgerond met een ontspanningsoefening. Door het beoefenen van yoga zal er op een natuurlijke wijze een verbetering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid plaatsvinden, zoals ontspanning, ademhaling, weerbaarheid, concentratie, geheugen, creativiteit, intuïtie en visie.
Door yoga krijg je innerlijke rust en ga je geluk ervaren van lichaam en geest. Door de kennis die je opdoet kan je een inspiratiebron voor anderen zijn.

Voor wie is yoga bestemd?
Yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd, geslacht, religie of soepelheid. Alle oefeningen kunnen op maat gedaan worden onder professionele begeleiding. Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft!

Wie is Florence Jeijsman?
 Florence is meester-docent (Acharya) Raja Yoga, Voetreflextherapeut en Reiki Master. Zij heeft als sociaal verpleegkundige gewerkt bij de GGD, afdeling Jeugdgezondheidszorg. In 2003 behaalde zij het diploma Voetreflextherapeut aan de School voor Voetreflexologie van Manda Bergsma te Alkmaar. Eveneens in 2003 werd zij Reiki Master volgens het Usui System of Natural Healing.

Zij beoefent sinds 1998 Raja Yoga en volgde met succes de Docenten- en Meesteropleiding Raja Yoga bij Aafke de Geus in het Ganesha-Centrum voor Yoga en Ayurveda te Den Helder. Deze opleiding heeft zij in juni 2013 afgerond. In 2005 volgde zij een applicatiecursus Raja Yoga voor Kinderen.

In 2008 maakte zij een studiereis voor Yoga en Ayurveda naar Nepal. Zij is tot juli 2016 vaste invaller geweest in het Ganesha-Centrum voor Yoga en Ayurveda, heden in het centrum Flex en Relax en is als yogadocent vrijwilliger in het Inloophuis Den Helder. Momenteel volgt zij maandelijkse Grootmeester bijeenkomsten.

Het mooiste is als zij d.m.v. yoga een inspiratiebron voor anderen kan zijn.

Yoga is de perfecte gelegenheid om nieuwsgierig te zijn over wie je bent.
Jason Crandell, yogaleraar

Het is verstandig om geen volle maag te hebben voordat je aan een les begint. Draag kleding waarin je je vrij kunt bewegen. De lessen geschieden op eigen verantwoordelijkheid. Overleg, wanneer je hartklachten of andere klachten hebt of heb gehad met je behandelend arts. 

Wanneer:
Dinsdagmorgen van 09.30-10.30 uur.
En bij voldoende deelname dinsdagmorgen van 11.00-12.00 uur

Contact
Florence Jeijsman – Bosch gedipl. Yogadocent
Telefoon: (0223) 63 07 82
Email: yoga@mfc-deboerderij.nl