In het najaar van 2023 zijn wij begonnen met een nieuwe line dancegroep onder leiding van Mirko in het MFC Boerderij de Schooten.

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz.

Linedance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan bijvoorbeeld de moeilijkheid van de basis van de dans.
Voor zowel beginners als gevorderden is er plaats om te linedancen.

Beginners van alle leeftijden zijn bij ons welkom. Omdat wij je individueel begeleiden zijn de stappen en combinaties makkelijk te leren. Het is dus ook je eigen keuze of je meer let op je techniek, of juist meer gevoel in de dans legt. Bij ons staat plezier in dansen voorop.

Eenmaal begonnen, zul je nooit meer stoppen!

Wanneer:
Donderdagavond     van 20.15 – 21.45 uur

Contact:
Bianca Biesterveld 
Telefoon: 06 26704065