Vertellen met kleur

Op de vrijdagochtend is er nog plaats voor aankomende schilders/schilderessen.
We zijn een laagdrempelige groep en gezelligheid staat voorop.
Er is geen docent aanwezig maar door elkaar aanwijzingen te geven, leren we van elkaar.
Tekenen, aquarelleren, pastel of schilderen met olie- of acrylverf is allemaal mogelijk.
Als U denkt ‚dit lijkt mij wel wat ,kom dan gerust eens bij ons langs of bel even.

Contact
Ineke Kikkert
Telefoon: (0223) 63 25 15
Email: schilderen@mfc-deboerderij.nl

Op de dinsdag kunt u in drie groepen kennis op doen doen het olie verven.

In de ochtend, middag en avond zijn kleine groepjes bezig elkaar de kneepjes en de finesses van het olieverven bij te brengen.

Olieverf is een langzaam drogende verf op basis van lijnolie, waar zowel dekkend als transparant mee gewerkt kan worden. Tevens kan men nat-in-nat werken, laag na laag, of glacerend. Karakteristiek voor olieverf is het zichtbaar blijven van de penseelstreek. U kunt penseelstreken over elkaar zetten en naast elkaar. De penseelvoering bepaalt de uitstraling van uw schilderij!

Bij olieverf meng je de kleuren op het palet. Bij olieverf wordt van donker naar licht geschilderd, in tegenstelling tot aquarelleren, waar meestal van licht naar donker wordt geschilderd. Olieverf wordt als sinds de 15e eeuw gebruikt. Als slot kunt u een olieverf schilderij vernissen dat wordt niet standaard door iedere schilder gedaan, omdat niet iedereen de glanzende of zijde glanzende laag mooi vindt. Droogt uw verf dof op dan kunt u een retoucheer vernis aanbrengen als tijdelijke vernis, om zo uw verf te beschermen.

Het motto is voor elkaar en met elkaar. Waar onlangs nog Jan Wagemeker de kunsten overbracht zijn deze de groepen met veel enthousiasme verder gegaan. Voor een klein bedrag per dagdeel kunt u deelnemen.

Kom een kijken en oordeel zelf.

Contact:
Aad Groen
Tel:0683984139
Email aad@mfc-deboerderij.nl